Zolee Ganxsta

Zolee Ganxsta

Known for: Acting
Biography: 1966-01-07 (58 years old)

Biography

Ganxsta ("Döglégy") Zolee születési neve: Zana Zoltán (Budapest, 1966. január 7. –) magyar rapper, dobos, előadóművész és színész. Magát a lányos anyukák rémálmának és az ország hírhedt megmondójának aposztrofálja.


Zana Zoltán néven született Budapesten 1966. január 7-én Zana József színész és Kassai Ilona Kossuth-díjas színésznő gyermekeként. A középiskolát az angyalföldi Kilián György Gimnáziumban (ma: Németh László Gimnázium) végezte el. 1984–1987 között a Technoimpexnél dolgozott, majd munkanélküli lett.


Görcsönyben egy híd viseli a nevét. A polgármester úgy kerülte meg az élő személyről való elnevezés tilalmát, hogy a "Ganxsta Zolee" nevet nem tekintette élő személy nevének.


1988–1989 között az Őrjítő Gyógyhullám együttes tagja volt. 1989-ben került a Block nevű együttesbe. 1989–1990 között a Dance zenekar dobosa volt, ezzel párhuzamosan a Love nevű négytagú rockformációban is játszott beugró dobosként, ennek a bandának az énekese volt Szendrey Zsolt, akivel később a Sex Actionben is együtt zenéltek. Az F.O. System nevű dark rock zenekarban a legendás trió feloszlása előtt ő játszotta végig az utolsó turnét mint dobos.


A Sex Action a csökkenő lemezeladások miatt Action-re változtatta nevét, stílust váltott, ott kezdett el először rappelni. A Ganxsta Zolee és a Kartel nevű gengszter hip-hop együttes frontembere (1995-től). A banda elhíresült szókimondó (gyakran vulgáris) szövegeiről. Emellett a Sex Action dobosa a KGB és a Jack Jack zenekar tagja is.


Hobbijai a jégkorong és a labdarúgás. Közismerten szurkolója a Boca Juniorsnak, az Atlético Madridnak, az Újpestnek,-habár egy koncerten a DVSC mezében énekelt, ezzel kétségbe vonva hovatartozását és a finn jégkorong-válogatottnak. Nős, egy kislány, Zoé édesapja, aki 2007 augusztusában született. Kedvenc kutyafajtája az argentin dog.


Forrás: Wikipédia

Ratings

Average 4.58
Based on 228 Thousand movie and tv ratings over time
1999
2007
2013
2016
2021

Information

Known For
Acting

Gender
Male

Birthday
1966-01-07 (58 years old)

Birth Name
Zana Zoltán

Birth Place
Budapest, Hungary

Height

Father
József Zana

Mother
Ilona Kassai

Citizenships
Hungary

Also Known As
Zoltán Zana, Zana Zoltán


This article uses material from Wikipedia.
Csaba Pindroch
Zolee Ganxsta
Csaba Pindroch worked together with Zolee Ganxsta in:
3 Movies
Győző Szabó
Zolee Ganxsta
Győző Szabó worked together with Zolee Ganxsta in:
3 Movies
  • Zolee Ganxsta
    Zolee Ganxsta
  • Filmography
  • Information
  • Related Persons
Social Media
X
Facebook
Pinterest
Telegram
Download
iOS Application
Made in Ukraine 🇺🇦
Copyright © MovieFit 2018 – 2024
All external content remains the property of its respective owner.